ATT TÄNKA PÅ VID KÖP AV SPABAD

Isolering

Är spabadet konstruerat för våra vintrar? Många spabad från fjärran östern har praktiskt taget obefintlig eller väldigt lite isolering och tunna termolock. Skillnaden i driftskostnad på ett välisolerat spabad är enorm! Det är ungefär lika dyrt att hålla ett oisolerat spabad varmt en vinterdag som att hålla några fönster vidöppna i sitt hus. Det finns de spabad som har ”fullskummat” kabinett, vilket säkert är väldigt ekonomiskt men frågan är hur man lagar en läcka i en sådan konstruktion?

 • Pentland har skumisolering på karets utsida och panelernas insida är isolerade med en aluminiumklädd isolermatta. Den täta glasfiberskivan i botten är också isolerad med aluminiumklädd isolermatta. Denna yttre isolering gör att värmen stannar kvar i kabinettet, samt att värmen från pumparna hjälper till att hålla vattnet varmt.
 • Vid eventuellt strömavbrott tar det då betydligt längre tid innan vattnet i rören fryser om rören befinner sig inne i ett isolerat utrymme.
 • Eftersom alla panelerna är avtagbara är allt mycket lättåtkomligt för service.
 • Insidan ”Plasten” på Pentlands spabad är tillverkat av akryl av ICI från USA som är världens största tillverkare av akryl.
 • Akrylen är försedd med ”Lucite® Microban®” är ett produktskydd som hämmar tillväxten av bakterier som kan orsaka lukt och fläckar.

Paneler

Vilket material? De flesta lågprisspa har paneler i ett billigt träslag som möglar och ruttnar bort i våra höstregn.

 • Pentland har helt underhållsfria paneler av kompositmaterial. Vilket passar bäst i vårt fuktiga klimat.

Termolock

Håller termolocket för snö? Är det ordentligt isolerat? Täcker det spabadet överallt så att det inte finns någon öppning där dyr värme kan läcka ut? Har det spännen som gör att t.ex. små barn inte kan lyfta det och ramla ner?

 • Pentlands termolock har marknadens tjockast lock 150mm. Med låsbara (kodlås) spännen i varje hörn.

Bottenplatta

Är spabadet tillslutet i botten? Många spabad är öppna undertill eller har i ”bästa” fall en obehandlad träskiva.

 • Pentlands spabad har en heltäckande glasfiberbotten med sockel som även gör att spabadet kommer några centimeter upp från marken.

Elektrisk anslutning

Kan spabadet anslutas till mer än en fas? Vi beklagar djupt de personer som beställt billiga spabad från importörer och fått spa som ansluts till en fas 60A.

 • Pentlands spabad kopplas på 3 faser 16A. Belastningen fördelas jämnt och du slipper betala för en högre säkringsstorlek.

 

Och till sist kanske den viktigaste frågan. Finns det trovärdighet hos leverantören?

Under alla dessa år som vi sålt spabad har vi sett många företag komma och gå. Finns det ett ordentligt reservdelslager, vad kostar reservdelarna? Kan du få snabb och professionell hjälp av din leverantör vi t.ex. en skada?

 • Pentland har allt som behövs på lager. Skulle det vara något speciellt så finns det hemma på 4 dagar.
 • Pentland säljer reservdelarna till ett mycket lågt pris.
 • Pentland svarar alltid på telefon eller mail. Vi gör allt för att hjälpa er vid problem.